Saturday, February 28, 2009

Kisah Exam Dan Kawan2 Ku!


Waaaargghhhh!!! Mid Ter Exam is juz around da corner!! Haha. Mesti ramai tgh stress kan ngan paper sem ni.. Aku pun tgh stress gak.. Tapi tak start2 study pun. Huhu. Selalunye bila time exam cmnih aku sukaaaa sgt nk dengar ayat2 klise (basi) dpd beberapa org kawan aku. Especially sehari sebelum exam. Cthnye.... Heheh. Ikuti dialog di bawah..

Aku : Shafa, ko dah abih cover dah MPP?

Shafa : Cover mendenye.. aku balik umah cuti ari tu aku tido jek. Tak sentuh apa2 pun. Smalam bru aku buka buku. Heheh.

Result- 80%

________________

Aku lagik : Yana, ko study ACC smpai mana dah?
Yana : Aku x study bace pun lagi weh.. aku g keje ari ahad ari tuh tau x.

Result- 90%
________________

Aku lagi dan lagi : Liza nanti HR aku duk sebelah ko ekh. Aku x abih study lagi ah. Takut gile.
Liza : Abih ko igt aku study? Aku bace jek tapi x faham satu apa pun. :)

Result- 85%

________________

Haahaha! Cukup lah setakat tu contoh yg aku leh bagi.. Lebih2 kang aku kena bantai lak. haha. Basyir!! Wat say u?? haha.. Kite lilek sudeh.. Shuffle! haha. Dah 4 sem. dah biase sgt ngan ayat2 cmtu ye x? dah tak psycho dah. Haha. Apa pun aku nk amik kesempatan ni nk mintak maap kt sesapa yg terlibat kt atas n nk wish Gud Luck 4 ur Mid Ter Exam!
P/s: Af jgn igt nama ko takde ko dah terselamat. Aku bagi can jek sebab ko dah bnyk kali kena. huhu.

Wednesday, February 25, 2009

HAri KerjaYA aTAu BeRGaYa?


Ngantuk gila bangun pagi ni (25 feb 2009) dah la hujan.. kalau sambung tido lagi best.. Tapi Ada HAri kerjaya pulak hari ni.. letih betoi.
SampAi je KAt DSB, layan jugak tengook penceramah yang pertama, cute lak tu.. Turn penceramah ke 2 pulak bosan.. HAdoii, mati akal aku.. xlama pastu aku dan geng2 yang lain pun merayau2 la kat sekitar UiTM yang indah.. xda kerja lain, pose tangkap gambarr je keje kitorang..
Sampai aku pun naik heran.. Ni hari Kerjaya ke.. hari bergaya..?? isk3..





APe-ApE pUN BiaR BeRgAYA aSaL BerGAYa.. eh, betul ke Ni? ke TErBAlik? ahh, HEntaM saJA La=p

MaKAn MaLaM Kat SekSyeN 18

Best BetOl ResToRAN Yg FaiRuZ IntRoDuCEd Kat Aku
KaLaU Aku DaH ADa AweK, TiAp2 MaLAm Aku BAwAk MAkaN SiNI:)
SuASANA YG BEST.. HEhe..



MaLaM KARoK



Ada satu malam tu aku bosan gile, sangap je duduk depan PC tak tau nak buat ape. Lepas tu aku pun ambik la talipon aku ajak fairuz keluar makan (tapi xlapar sanagt pun), then ajak Yana sekali. Mula-mula aku ambik Fairuz dulu pas tu baru nak ambik Yana. Sambil tunggu2 Yana, FAiruz kata ajak Zie sekali.. aku set aje... Lalu kitorang pun pergi la makan kat seksyen 19, kedai abang Nasir Kelantan. Lepas je makan kitorang borak2 la sampai ada mamat sekor tu gurau2 nak pegi karaoke.

Lepas je makan lebih kurang 11.30 malam kitorang pun blah.. Fairuz pun nyanyi2 la dalam kete.. Kitorang lain borak2.. Tak sangka ada SoRAnG tu cakap dIa minat ROck KAPAK! aku ingat aKu SoranG je yang Minat. Gua dulu mat rock beb.. jamming Sana.. JAmming Sini time skoolah dulu la.. LAgu2 LAma pun Teringat BAlik macam Sweet CharitY-KAmelia, TeraTAi, SejuTA waJAh.. inGAt2 la Balik kuMpuLAn BPR, FebiAn, MeliSSa dan sebagaInya.. Lepas tu Apa lageyy.. dah SteerinG kete Aku YanG peGAng, DioRAng Pun Set aje Nak MelaLAk.. Aku puN sanTAk la Ke qUality HoteL tinGkat 25.



SAMpai TemPAt KaRAoke, Feruz La kepala.. HEHE.. oTAI La katakan.. dia Terus amik MicroFon MAlaLAk laGu HaZAmi.. Asyik.. PAstu Aku puN NyaNyi LAgu Duet.. (NtaH macamane ntah terpilih lagu duet, ingat nak rock the world mula2=p) tapi LAyan Jugak LAgu "Dua inSAn" ni.. Aku Duet DenGAn Zie.. Giler rr.. XpenaH2 aku Duet DengaN seSApe.. Hilang jap FeelinG rock LAyan LAgu2 Lama.. FAiruz pun Duet Jugak Dengan YAna.. MAsyukk wa cakap Lu.. MAcam2 lagu la Kitorang BelaSAh.. DangDut, POp, RoCK.. Tapi SuarA buDAk2 PomPUan 2 ORang Ni power juGAk LAyan Rock.. SuaRA TinNGi beb! LAgi2 si Zie, "FAnTAsia BulaN maDu"- SeaRCH.. SusaH LAgu tu..


MACAm2 PErANgAi LA.. Siap BUkAk SeliPAr Berdiri AtaS SoFA DioRAng BErtiGA.. NAsib Aku tak Ikut.. Kalau Tak RoBOh daH bilik Tu.. HEhe.. Ni FEruZ la MUla Ni.. YAng Muda Ikut YAng TUa HIHIHI..



NAk BAlik DAh dekat PukuL 2 PAgi.. NasiB akU xDA Kelas PAgi. DioRAng LAgi POwer, Ada kelAS paGI.. maSINg baLIK maTA nTAH maCAM aPE DAH.. nGANTUK GIle.. lEpAs TU paK GUarD hOteL laK bUAT haL.. nTAH maNO DIA POIEE.. AKU NAK BAYAR TIKET, diA HiLaNG Pulak.. Puas MenCAri, Mato DAh LOBAm.. LewAt LA sikit BAlikNYEe..

Haha.. sem ni TeraSa jugak BestNye.. ThankS to KOraNG SmUA..!!!

Lagu Feeling Takat Nih...


Hilangkan Segalanya - Farawahida

Semudah cukup hatiku dilukai
sekian lama rasa tak dihargai
sampai bila harus aku menanti
saat indah setelah dikau pergi
inginku hapus semua
rasa mencengkam ini
hanya padamu ku meminta
aku pasrah

hilangkan rasa gundahku
hilangkan rasa dukaku
hilangkanlah segalanya
ku tak ingin sakit lagi

hilangkan kekosonganku
hilangkan keasinganku
hilangkanlah segalanya
ku tak ingin lara lagi

hilangkan rasa gundahku
hilangkan rasa dukaku
hilangkanlah segalanya
ku tak ingin sakit lagi

hilangkan kekosonganku
hilangkan keasinganku
hilangkanlah segalanya
ku tak ingin lara lagi

hilangkanlah segalanya

ku menanti saat sinar mentari
ku menanti cahaya dalam hati
inginku gapai bintang yang gemerlapan
agar terang jiwa yang kegelapan
inginku hapus semua
rasa mencengkam ini
hanya padamu ku meminta
aku pasrah

Tuesday, February 24, 2009

Baca lah Nih.. Sedih Sangat... :(


Orang kata aku lahir dari perut ibu..
Bila dahaga, yang susukan aku.. Ibu
Bila lapar, yang suapkan aku.. Ibu
Bila keseorangan, yang sentiasa di sampingku.. Ibu
Kata ibu, perkataan pertama yang aku sebut.. Ma!

Bila bangun tidur, aku cari.. Ibu
Bila nangis, orang pertama yang datang ....Ibu
Bila nak bermanja.. Aku dekati ibu
Bila nak bergesel? Aku duduk sebelah ibu
Bila sedih, yang boleh memujukku hanya ibu
Bila nakal, yang memarahi aku ? Ibu
Bila merajuk? yang memujukku cuma.. Ibu
Bila melakukan kesalahan? Ibu juga lah yang paling cepat marah..
Bila takut? Yang tenangkan aku.. Ibu
Bila nak peluk? Yang aku suka peluk.. Ibu

Aku selalu teringatkan .. Ibu
Bila sedih, aku mesti telefon ibu
Bila seronok? Orang pertama aku nak beritahu? Ibu
Bila bengang.. Aku suka luah pada ..Ibu
Bila takut, aku selalu panggil.. ? Ibuuuuuuuuuuuuu!!
Bila sakit, orang paling risau adalah ..Ibu
Bila nak exam, orang paling sibuk juga ibu..
Bila merajuk, yang datang pujuk aku juga.. Ibu
Bila buat hal, yang marah aku dulu..Ibu
Bila ada masalah, yang paling risau.. Ibu
Yang masih peluk dan cium aku sampai hari ni.. Ibu
Yang selalu masak makanan kegemaranku.. Ibu
Yang selalu simpan dan kemaskan barang-barang aku, Ibu
Yang selalu berleter kat aku.. Ibu
Yang selalu puji aku.. Ibu
Yang selalu nasihat aku.. Ibu
Bila nak kahwin..
Orang pertama aku tunjuk dan rujuk? Ibu
Aku ada pasangan hidup sendiri
Bila seronok ... Aku cari pasanganku
Bila sedih ... Aku cari Ibu
Bila berjaya ... Aku ceritakan pada pasanganku
Bila gagal ... Aku ceritakan pada Ibu
Bila bahagia ... aku peluk erat pasanganku
Bila berduka ... aku peluk erat ibuku
Bila nak bercuti ... Aku bawa pasanganku
Bila sibuk ... Aku hantar anak ke rumah ibu
Bila sambut valentine ... Aku hadiahi bunga pada pasanganku
Bila sambut hari ibu ... Aku cuma dapat ucapkan Selamat Hari Ibu

Selalu........Aku ingat pasanganku
Selalu.....Ibu ingat kat aku
Bila-Bila.....Aku akan talipon pasanganku
Entah bila....Aku nak talipon ibu
Selalu....Aku belikan hadiah untuk pasanganku
Entah bila.....Aku nak belikan hadiah untuk Ibuku


Renungkan :-

"Kalau kau sudah habis belajar dan bekerja. Bolehkah kau kirim wang untuk ibu? Ibu bukan nak banyak. Lima puluh ringgit sebulan pun cukuplah"

Berderai air mata aku. Hari ini kalau ibu mahu lima ratus sebulan pun aku mampu. Akuboleh kirimkan. Tapi Ibu sudah tiada. Aku tidak berkesempatan lagi. Maafkan aku ibu.....

Saturday, February 21, 2009

Pengunguman Penting!

"Shah Alam ade pantai ke?"

"Adakah Af mampu menjadi seperti ini selepas di make over skalipun?"

"Erm... Can u imagine?"

"Agak2 sapa kna beraksi cmnih?"

Setelah perbincangan diadakan, pihak pengurusan blog telah memutuskan bahawa satu sessi photoshoot akan diadakan dikalangan anggota tertinggi "KAMI" bertempat disekitar Shah Alam jek. WALAUBAGAIMANAPUN!!! hendak diingat kan kepada sume yg terlibat (u know who u are), sessi photoshoot ini bukan lah photoshoot sepertimana biase (amik gambo bodo2 jek). Sessi photoshoot kali ni sikit luar biase kerana korg diminta utk memakai pakaian yg sedikit berlainan n penampilan yg sedikit berbeza. (hehe.. aku tau sapa yg excited, sapa blur n sapa yg seram sejuk). Gambar2 yg tertera di atas adalah sebagai KLU utk korg. Masa, tarikh n tempat akan diberitahu kemudian.. Lebih baik skang ni korg pk kn apa yg korg nk pakai! Yg len biar aku uruskan. (hehe). Apa lagik? GERAKKK!!!!!!!!

Friday, February 20, 2009

.:MeMORY KaMi:,)


Hai. Assalammualaikum. Erm.. sebenarnye skang ni kul 1.09 am. Aku tgh nk wat assignment MOC. Tapi takde idea lgsung. Kpala otak lgsung takleh nk berfungsi. Huhu. Tiba-tiba...... aku terlintas nk post sumthing kt blog nih lepas teringat peristiwa semalam... Jeng Jeng Jeng! huhu... mcm ni....
Semalam adalah hari yg memenatkan sebab aku ada 2 Test. Taxation ngan Business math. Kelas malam lak tuh smpai 9.30. Biasenye aku balik naik bas jek smpai sec 2 pastu amik teksi balik umah.. Tapi semalam aku mintak tolong housemate aku amik aku kt fac.. sementara tunggu kemunculan MyV Ijau Epal + emas skit (kete housemate aku. huhu) aku duduk depan fac. keadaan time tu sunyi sangat... dah dekat kul 10. Most of the PLK student dah balik.. aku pulak time tu dlm keadaan penat, sunyi, sedih (tiba2). huhu. aku tgk bangunan fac aku. dpd atas smpai bawah. dalam keadaan suram time tuh tiba2 ati aku sayu.. sayu sangat... sebab aku terpikir kalau btul lah ini semester terakhir aku kt sini.. aku akan tinggalkn UiTM Shah Alam ni dengan 1001 kenangan.. time tengah duk tenung bangunan fac tu jugak sorg2 muka kawan2 aku kt sini muncul depan mata aku.
Muka2 classmate aku... especially kwn2 rapat aku.. Basyir, Shafa, Yana, Liza, Af n Reza.. Aku teringat balik masa mula kitorg jumpa.. teringat balik aktiviti yg kitorg wat sama2... aku terfikir.. bila lagi agaknye lpas ni kitorg akan jumpa.. jalan kn aktiviti sama2... sume benda masuk dlam kepala otak aku.. masa makan sama2 pun masuk gak.. sedih gile bila pk lpas ni sumenye akan berakhir. lpas nih susah lah aku nk tgk Basyir kena kn Shafa, (talk to my hand) , xleh tgk aksi basyir shuffle.. xleh nk dengar yana laser, pastu buat muka tak bersalah. lagik satu da moment kitorg wat lawak tapi Af xdapat tgkap tapi dia tumpang gelak gak, pastu dia tanya liza apa yg kitorg bualkn. Liza lak dengan tenang xplain satu2 kt af. Huhu. aku mesti rindu giler sume tuh!!!! kenangan2 tu sume.. tgh duk termenung tu tetibe housemate aku muncul.. lamunan aku pun terhenti kt situ.... yg pasti.. aku akan rindu sume tuh..

Sunday, February 15, 2009

Best Pic Of The Year!

Lantak lah korg nk cakap apa pun.. huhuh. pendapat peribadi aku ni lah pic paling cun pnah aku abadikan. Huhu. Aku suka gile ngan pic nih. Dah la pic ni mmg cun, di tambah lak dengan hasil edit oleh roomate aku Zaff (nk jugak kredit huhu), maka bertambah lah cun pic nih. Bila bertambah cun, maka bertambahlah level kesayangan aku kt pic nih.. Pada semua "Sahabat" yg ade dlm pic nih... Time kasih banyak2 atas kenangan indah yang korg kongsikan ngan aku.. akan aku ingat smpai bila-bila... Semoga persahabatan kita kekal buat selama-lamanya. Amin...

Saturday, February 14, 2009

Hensem v Tak Hensem




Hensem V Tak Ensem




1)Kalau lelaki handsome pendiam Perempuan akan cakap: woow, cool giler...
Kalau lelaki tak handsome pendiam Perempuan akan cakap: eh perasan bagus...

2)Kalau lelaki handsome berbuat jahat Perempuan akan kata: nobody's perfect
Kalau lelaki tak handsome berbuat jahat perempuan akan cakap: memang... . muka pun macam pecah rumah!

3)Kalau lelaki handsome menolong perempuan yg diganggu perempuan akan cakap: wah.. machonya.. macam hero filem! kalau lelaki tak handsome menolong perempuan yang diganggu Perempuan akan kata: entah2 kawan dia...

4)Kalau lelaki handsome dapat perempuan cantik perempuan akan kata: sepadan sangat... kalau lelaki tak handsome dapat perempuan cantik perempuan akan kata: mesti kena bomoh perempuan tuh!

5)Kalau lelaki handsome ditinggal kekasih perempuan akan kata: jangan sedih, kan saya ada.. kalau lelaki tak handsome ditinggal kekasih perempuan akan kata:... (terdiam, tapi telunjuknya meliuk-liuk dari atas ke bawah, patutlah, tengok saja luarannya)...

6)Kalau lelaki handsome penyayang binatang perempuan akan cakap: perasaannya halus... penuh kasih sayang kalau lelaki tak handsome penyayang binatang perempuan akan cakap: sesama keluarga memang harus menyayangi...

7)Kalau lelaki handsome bawa BMW perempuan akan cakap: matching... hebat luar dalam kalau lelaki tak handsome bawa BMW perempuan akan cakap: bang, bosnya mana?...

8)Kalau lelaki handsome tak mau bergambar perempuan akan cakap: pasti takut kalau2 gambarnya tersebar kalau lelaki tak handsome tak mau bergambar perempuan akan kata: tak sanggup melihat hasilnya ya?...

9)Kalau lelaki handsome menuang air ke gelas perempuan perempuan akan cakap:ini barulah lelaki gentlemen kalau lelaki tak handsome menuang air ke gelas perempuan perempuan akan cakap: naluri pembantu, memang begitu... .

10)Kalau lelaki handsome bersedih hati perempuan akan cakap: let me be your shoulder to cry on kalau lelaki tak handsome bersedih hati perempuan akan kata: kuat nangis!! lelaki ke bukan ni?

Hahaha.. Apa Komen Korang?

Wednesday, February 11, 2009

Selamat Berkasih Sayang!



Wahh!!! dah dekat Hari Valentines! bz ler nmpaknye kawan2 aku yg sedang enak dilamun cinta memikirkn cara yg paling best nk meraikan Hari Valentines yg akan datang nih dengan insan tersayang.. Bagi yg kaki bisnes ni lah masenye nk curi tumpuan market nk utk habiskn stok goodies2 Valentine tahun lepas. Hahaha. Tapi kali nih aku nk berkongsi cite cara sambutan hai valentines di kalangan student2 IPTA n IPTS. Kt kelas aku sendiri dah melayang2 flyers2 yg memaparkn goodies2 yg cm best tuk ditempah n di hadiah kn pada psangan masing2. Ade yg jual biskut bentul love pastu bersalut coklat lagik, pastu siap letak dlam bekas pastik transparent bentuk love pastu siap ikat reben lagik. Fuhh... Mmg nmpak SWIT+COMEL+CUN=MAHAL! hahaha.. Tak kurang jugak ada mat2 romeo dah sebok survey2 restoran2 ekslusif especially kt hotel2 utk candle lite dinner masa mlm vaentine nanti... TIME KASIH PTPTN! huhuhu... tapi benda paling lazim yg aku selalu nmpak org beli mae valentines nih mesti coklat, bunga, greeting card n tedy bear.. Tak kesah lah korg nk bagi apa pun utk menunjukkan kasih syg korg pada pasangan masing2. Asalkn bahagia.. bagi yg beragama Islam tuh, jgn lah smpai melangkaui batas2 dlm agama k. Sepertimana yg kita tau, banyak mitos2 yg dikaitkan dengan sambutan hari valentines nih. Utk pemahaman masing2 apa kata korg Google or Yahoo search jek. Pastu korg wat lah pertimbangan masing2 ye. Hak individu aku xmo masuk cmpur.. sebab setiap org ade pendapat masing2. Tapi bagi aku, kita tak payah lah nk tgu hari valentines jek utk hadiah kn sesuatu kepada org yg kta syg. Ari raya bole bagi hamper, mase raya cina leh bagi limau mandarin yg dijual dengan begitu murah skali! huhu. n mase deepavali pun leh bagi bertong2 muruku. YG ptg Iklhlas.... N lagi satu, bila sebut jek hari valentines or haru berkasih syg nih, sume memfokuskan pada pasangan kekasih. erm... maybe sebab faktor persekitaran jugak kot n pengaruh dpd negara luar. Erm.. sebenarnye kasih syg ni bukan pada kekasih jek, pada kengkawan, saudara mara, adik beradik n paling ptg Parents kita... Ckp psal syg pada kengkawan nih, lupe lak nk ingat kn kepada semua SKUAD KAMI, satu JAMUAN MAKAN MALAM akan diadakan pada bulan ini. Sama2 lah kita mesyuarat nanti yek utk tentukan TARIKH N TEMPAT yg bersesuaian ngan keadaan n BAJET! Jamuan ni bertujuan utk meraikan PERSAHABATAN KITA yg terjalin dengan penuh KASIH SAYANG selama nih. Huhuhu. Sila hadir ke mesyuarat dengan IDEA2 BERNAS! cukup smpai sini dulu bebelan utk kali nih. akhir kata! Selamat Berkasih Sayang!

Monday, February 2, 2009

Trip To Bukit Merah Laketown Resort


Special Thanks To:

Pengarah Pojek : Yaniz

Bendahari : Feruz

Driver : Basyir/Nikki/Emiz

Tak buat apa2 : Shafa, Yana, Liza, Af, Reza, Liyana n Farhainis

"Poster hasil rekaan Reza.. Gud Job!"

1st Day!
Hai.... erm.. dah seminggu cuti rase malas lak nk g kelas sok. huhu. homework pun x wat lagik. Pnat g trip pun bru nk ilang.. ooo.. lupe lak nk bgtau. 28,29 n 30 hb 1 ari tuh aku bersama 11 lagik kengkawan aku telah merelax kn diri kt Bukit Merah Laketown Resort! Best gilee... ni lah percutian aku yg paling havoc. Sebabnye... dalam diam tak diam, ade dekat 1000! gambar bjaya kitorang snap sepanjang 3 hari kt sana. hehehe.
Memula tak plan pun nk g bukit merah tu. kalau ikut rancangan asal, nk peg tioman. Tapi disebabkn cuaca yg tak mengizin kan tambah pulak dengan keadaan laut yg bergelora (kata travel agent yg aku call tuh) so terpaksa lah kitorg tukar lokasi las minit. Walaumcm mana pun, inilah percutian yg paling best sepanjang idup aku. Lgsung takde konflik. huhu.
28hb kitorg bertolak dri Shah Alam. Basyir ditugaskan utk mengangkut seko2 anggota rombongan dri umah memasing. Siap ugut lambat seminit kena tinggal!! tapi actually cara dia berkesan, sebab sume org punctual. huhu. Lpas sume dah ada kitorg g breakfast kt restoran depan Pangsapuri Danau Mas. (nama restoran aku x ingat, so xleh k promosi free). Kira2 kul 9.30 kitorg dah gerak! Perjalanan yg tak membosankn sebab sume excited gile. huhu. Smpai jek dlm 12.30 trus check in. Kitorg stay kt Suria Apartment. Not bad. Environment n facilities aku bag 4 Star! Cume tang makan jek kureng skit... Sebab tu xleh nk kasik 5 Star. Lpas check in jek trus g crik tempat makan. sebab sume dah kebuluran. Makan kt area apartment tu jugak.. Makanan yg disajikan sedikit mengecewakan.. Nasihat aku pada sapa yg nk peg sana, bawaklah makanan sendiri. Lpas makan, kitorg decide nk g survey theme park. Diringkaskan cerita, aktiviti pertama utk hati pertama, kitorg menjelajah Pulau Orang Utan! Best gile cuma terkilan sebab xdpt nk bergambar ngan org utan atas alasan2 tertentu yg diberikan instructor kt sana. Banyak benda baru yg dapat kitorg cungkil pasal Orang Utan. very interesting info! Puas berjalan kt Pulau Orang Utan n ambik angin kt theme park, kitorg balik bilik.. ade yg g mandi kt pool.. tapi aku malas nk trun, sebab bru nk trun cite Spa Q dah start. huhu. Mlm tu plak kitorg g Penang! makan malam! mahal gileee... aku makan pasembur kt padang kota. 2 org makan RM23! Aku yakin kitorg kena "sembelih" ngan mamak tuh sebab loghat luar kitorg! Nk wat cmne... dah nasib.. Lpas tuh cm biase ah... sessi amik gambar kt kawasan berdekatan. Nk g jauh2 dah x larat sebab kekenyangan. huhu.. dah puas berjalan kitorg balik hotel.. ngantuk! besok bnyk lagik aktiviti menanti. huhu.. selamat malam.

"Saksikanlah keberanian aku memegang ular besar"

2nd Day!
Ari nih aku n Reza bgun awal gila. Kul 6.30 pagi! Sebab ada le sorg mamat poyo tuh cabar kitorg bgun kul 7, g breakfast kononye.. siap nk tepuk tangan kalau kitorg lmbat. Penyudahnye.. aku n Reza jek yg memenuhi sudut Cafe Colors kt hotel tuh melantak sepuas-puasnye. Menu pagi tu di ada cocoa crunch, cornflakes, mee hoon goreng, chicken ham, baked beans, bubur, telur, pastries, roti ngan jem, nasi minyak, oren n mango jus, n coffe n tea.. pergh... mau tak kenyang. Sesambil makan tuh tgu jugak kemunculan Mr Basyir n gundik2nya. Smpai abih makan pun x nmpak btg idung. Dah puas makan n menunggu aku n Reza buat keputusan utk naik bilik. Kuar jek dpd lift terserempak ngan Basyir n gundik2 nye baru nk turun.. Hampeh...
Dalam kul 10 kitorg berkumpul utk aktiviti seterusnya! Ari ni kitorg akan masuk Eco Park n Water Park + window shoping 4 souvenior! First skali kitorg main SKYCYCLE. Benda ni kira mcm naik basikal. Bezanye kena kayuh guna tangan n bergerak atas track mcm track Rollercoaster. Tak jauh pun jaraknye. Pastu kitorg dimaklumkn oleh staff kt situ, ANIMAL SHOW dah nk start. So kitorg pun bergegaslah ke tmpt show. Terhibur gak lah dengan gelagat binatang2 yg wat show ari tuh. Ada beruk, musang n paling happening 4 ekor burung Kakak Tua! Mmg comel.... huhu. Selesai menonton show binatang2 tuh kitorg g window shoping. Sempat le sambar beberapa cenderamata yg comel2 utk kengkawan. Paling over skali ,Shafa! Siap beli Pasu. huhu. Yana beli patung org utan utk buah ati dia.. biase lah org pompuan kn.. huhu. Dah setel shoping... masa utk Mandi!! Waterpark kt sini lebih kuang sama jek ngan Sunway Lagoon.. tak lama sgt spend time kt sini sebab takut sunburn. huhu. Dah puas berendam kitorg balik hotel. Sambung berendam kt swimming pool lak.
Malam kedua ni kitorg decide nk men boling kt Bandar Taiping n makan Nasi Kandar yg Basyir idam2kn kt area Taiping gak.. Layanz..... Pastu memasing dah tak larat n kitorg pun balik hotel. apa lagik... ZzzZZZzzZzzz...

"Bergambar kenangan di depan apartment sebelum kembali ke pangkal jalan"


3rd day!

wahhh.... comment2 yg sangat memberangsangkn dpd korg sume. aku kna lebih berhati2 utk penceritaan hari ke tiga nih. huhu. hari ketiga a.k.a las day. :( rase mcm taknak balik jek.. pagi tu kitorg dah janji nk bgun awal. nk bekfas sama2. kul 7.50 pag lagik si Basyir dah buat onar kt bilik aku. Kul 8 kitorg turun bekfas. Menu pagi tu lebih kuang sama jek ngan semalam. Cuma nasi minyak dah di gantikan ngan nasi lemak. Sume org makan puas2 kecuali ada lah sorg tuh. Makan mmg tak pnah abih. Tak payah lah bgtau sapa. Huhu. Lpas makan aku telah di hasut oleh anasir2 jahat utk basahkn suar n baju yg aku dag keringkn semalaman. Kitorg terjun swimming pool buat kali terakhir! huhuh. Bila sume org dah puas bru kitorg naik. Nk siap2 utk check out. Lupe nk bgtau, mlm kedua tu berlaku satu insiden yg tak diingini dalam bilik aku. Bilik 7730! Insiden tu telah menyebabkan pihak pengurusan hotel menanggung kerugian atas keganasan seekor gergasi melompat atas katil lantas menyebabkan katil bilik tu patah riuk n cedera parah! hahaha! Reza.. ko kena bertanggungjawab... nasib tak kantoi masa check out..

Lepas checkout kitorg abadikan gambar secara berjemaah di depan hotel. time kasih abg guard kerana sudi amik gambo kitorg! lpas tuh bru lah kitorg bertolak balik. Nikki. Fanis n Liyana satu kete, Yaniz n Boipren nye satu kete. Dorg trus balik. Aku, Basyir, Reza, Shafa, Yana, Liza n Af satu kete. Kitorg singgah kt umah Liza kt Taiping. Memula Liza nk balik naik bas esoknye, tapi setelah dihasut oleh segelintir pihak, akhirnye dia setuju gak nk balik skali. Tindakannye itu menyebabkan dia kerugian RM25 utk tiket bas yg dah di beli sebelumnye.. Hehe. Memandangkn time tu dah kul 1 lbih, aku basyir n reza menunaikn sembahyang jumaat kt kampung Liza jek. :) lpas tuh ayah Liza bawak kitorang g lunch kt Restoran Asam Pedas kt Kamunting! tercapai gak hasrat aku nk makan gulai tempoyak! aku makan pucuk ubi masak lemak tempoyak.. pergh... slurp..slurp.. ahli2 rombongan mengambil kesempatan utk mengucap ribuan terima kasih kepada ayah Liza sebab belanja kitorg lunch.. selesai makan kitorg pun bersalaman n melambaikan tangan mesra kepada ayah Liza sebagai ucapan selamat tinggal. Huhu... (time kete meluncur nk masuk highway aku dapat lihat airmata liza bergenang sebab nk balik shah alam, tak pasal2 aku tgk Af pulak yg over menangis dulu sebelum sempat liza menitiskan air mata) Opss.. lupe nk bgtau. masa makan tuh aku telah terlihat satu insiden yg tak diingini berlaku depan mata aku. Ada seorang wanita dalam diam2 telah menyembunyikan segumpal nasik di bawah timbunan tulang ayam dengan harapan org tak perasan dia tak abihkn makanan. hehehe. Af.. lenkali jgn wat lagik k. Sebutir nasik ibarat setitis peluh petani! igt lah kt saudara kita di palestin yg tak cukup makan.... huhu. Bila dah masuk highway aku pun mengalunkan irama merdu dengkuran yg bersahut dengkuran2 lain. Pasal bendasing yg dilepaskn dalam kete basyir tuh, kita akan siasat nanti... huhu. Selamat Tinggal Bukit Merah!!! Memori yg tak dapat dilupakan smpai bila-bila.........


"Burung Kakak Tua Yang Sangat Comel."

video






"Besfren? Ada Ke?"



Dulu aku pcaya dengan istilah "besfren"... bagi aku idup ni tak lengkap kalau takde besfren. Ye r, mcm yg korang tau, bukan sume masalah kita leh cite kt family terdekat kita mcm parents, akak, abg or adik. Tapi aku x nafikan, ada gak sesetengah dpd kita yg dah di didik dpd kecik lagik utk berkongsi apa jek masalah ngan family instead of kawan2 or org luar. Parents yg mcm tuh ada reason diorang sendiri knapa dorg wat cmtu. yg pasti aku tak tau n takmo amik tau. Apa yg aku tau, aku bukan jenis mcm tuh. 1stly maybe sebab aku tak berapa selesa utk cite masalah peribadi aku kt family aku. So aku lebih senang memilih kawan utk aku luahkan apa yg terpendam dlm ati aku nih. Atas prinsip tu jugak aku pcaya dengan istilah "BESFREN". Satu masa dulu aku pnah hapy n bahagia dengan "BESFREN2" yg aku ada. Aku rase bangga sebab bukan sume org kt dunia ni berpeluang utk ada "besfren" yg sgup susah senang ngan kita. Aku pelik bila ada kawan2 aku yg lagsung tak pcaya ngan istilah "Besfren". Tapi tu sume dulu.....
Tahun 2009 btul2 dah ubah social life aku... Disebabkan beberapa insiden yg berlaku kt aku (tak payahlah aku nk citer dengan lebih lanjut kt sini. Utk jaga ati beberapa pihak yg lgsung tak pnah pk pasal ati aku) prinsip n kepercayaan aku pada istilah "Besfren" ilang mcm tu jek. Aku jadik fobia n trauma dengan istilah "Besfren". Skang ni aku blaja utk idup dengan pendam masalah peribadi aku n cuba setelkan sendiri konflik jiwa aku. Maybe ada yg anggap cara aku nih bahaya utk aku. or ada yg keterlaluan lagik akan pk lama2 aku mgkin boleh bunuh diri sebab pendam masalah aku sorg2... Huhuhu.. Dun wory.. So far aku rasa ini lah cara paling terbaik utk aku n guess wat? aku bahagia dengan idup aku skang.. aku rase idup aku lebih berkualiti n bermakna tanpa "Besfren2" aku dulu... aku btul2 dah buang dorg jauh dri idup aku...
Ade yg kata aku zalim? Lemah? huh! satu jek aku leh ckp... "who cares?" aku berhak utk idup bahagia dengan cara aku n tak perlu nk pk apa org pk pasal life aku...
erm... pnat lah nk ckp banyak... pada sapa2 yg pnah kena "makan" ngan "besfren" sendiri or pnah "makan besfren" sendiri pk2 kan lah... Mulai ari nih aku sedar.. "Nafsu Mengatasi Segalanya". Kesempatan ni aku nk ucapkan time kasih yg tak terhingga pada kawan2 yg ada lagi bersama aku n tak jemu2 support aku.. (tak payahlah aku nk sebut nama.. korang tau sapa korg yg aku maksudkan) aku jugak nk mintak maaf pada kawan2 yg aku ada skang.. sebab aku tak boleh nk anggap korg besfren aku.. sebab aku dah tak pcaya dengan istilah jahanam tuh....WASSALAM....